Kuivasilmä-tutkimus
Vaivaako kuivat silmät?
Kuivasilmäisyys on yleinen, lähes jokaista jossakin elämänvaiheessa koskettava ongelma. Onneksi apua on saatavilla. Me Malmin Optiikassa voimme tutkia kuivasilmäisyyttäsi tarkemmin ja löytää juuri sinun oireitasi helpottavan hoitomuodon.
Kuivasilmäisyys
Kuivasilmäisyys on yleinen silmävaiva. Pohjoinen elinympäristömme, kuiva sisäilma, piilolinssit, näyttöpäätetyö ja älylaitteiden käyttö sekä ikääntyminen lisäävät oireita. Myös jotkin yleissairaudet ja lääkkeet kuivattavat silmiä.
Kuivasilmäisyyden aiheuttamia oireita ovat kirvely, roskantunne, punoitus, kutina, ärsytys, vetistys, polttelu, kuivuudentunne, valonarkuus, väsyneet silmät, näön tarkennusvaikeudet ja helposti ärtyvät silmät. Usein kuivasilmäisyyden oireet alkavat lisääntyä syksyllä lämmityskauden alettua.
Kyynelnestekerros on osa silmän taittovoimaa ja sen häiriöt saattavat oireiden ohella jopa heikentää näön terävyyttä. Kyynelnesteen tehtävänä on esimerkiksi sarveiskalvon suojaaminen, epätasaisuuksien tasoittaminen sekä hapen kuljetus. Silmäluomien tehtävänä on muun muassa levittää kyynelnestekerros tasaisesti silmän pinnalle.
Kyynelneste koostuu kolmesta eri kerroksesta ja yhdenkin kerroksen heikkous tai puuttuminen saattaa aiheuttaa kuivasilmäisyysoireita.
Miten kuivasilmäisyyttä voi tutkia?
Kuivasilmäisyyttä tutkitaan silmälääkärin- ja optikon vastaanotoilla erilaisin testein. Teemme Malmin Optiikassa kuivasilmäisyystutkimuksia mikroskooppia ja erityistä kuivan silmän tutkimuslaitetta, Oculus Keratographia käyttäen. Tutkimuksen tuloksista koostetaan helposti ymmärrettävä raportti, joka käydään yhdessä asiakkaan kanssa läpi.
Miten kuivasilmäisyttä voi hoitaa?
Kuivasilmäisyyden oireita hoidetaan erilaisilla kostutustipoilla ja -geeleillä, lämpöhoidolla ja kasviomega-kapseleilla. On tärkeää löytää kuivasilmäisyysoireiden aiheuttaja ja kohdistaa hoito sen mukaisesti. Jos esimerkiksi kyynelnesteestä puuttuu pintajännitystä ylläpitävä rasvakerros, lisätään rasvaisuutta tipoilla. Joskus silmäluomissa sijaitsevat rasvaa tuottavat rauhaset ovat tukkeutuneet tai toimivat vajavaisesti. Tällöin apuna on lämpöhoito sekä luomireunojen hierominen ja puhdistaminen. Jos taas kyynelnesteen luontainen vesikerros on ohentunut, tilanne hoidetaan vesipitoisilla kostutustipoilla.
Myös ravintoon ja vedenjuontiin sekä silmien räpyttelyyn on tärkeää kiinnittää huomiota. Usein erityisesti pitkäkestoisessa lähityössä räpytys jää vajaaksi ja saattaa aiheuttaa kuivasilmäisyyden oireita.
Kun kuivasilmäisyyden hoito aloitetaan, on tärkeää tehdä kontrollitutkimuksia, joissa nähdään kuinka hoitomuoto tehoaa. Joskus oikeanlaisen hoidon löytäminen vaatii aikaa ja erilaisten hoitomuotojen testaamista.
Meiltä Malmin Optiikasta saat monipuolisesti kuivasilmäisyyteen liittyvät palvelut ja hoitotuotteet. Varaa aikasi Optikon Kuivasilmä-tutkimukseen numerosta 09 345 1265 tai suoraan tästä.